Mezoterapia- Sansa de a avea un corp perfect
De peste 50 de ani, peste 15.000 de medici din toata lumea au folosit mezoterapia in mod frecvent pentru diferite scopuri medicale. Practicienii din Franta au descoperit ca tehnica se poate folosi si pentru a trata diferite probleme ale pielii, cum ar fi: celulita, vergeturile, ridurile, pierderea parului si acneea.
In plus, mezoterapia poate fi asociata ca metoda pentru pierderea in greutate, mezosculptura si imbunatatirea pielii.
Procedeul consta in injectarea unor cantitati foarte mici de medicamente, vitamine si suplimente in stratul de grasime al pielii, precum si in straturile de mesoderma(straturile de la suprafata pielii), in scopuri cosmetice si medicale, inclusiv pentru reducerea celulitei si a ingrasarii.
Microinjectiile se administreaza de doua ori pe saptamana, de-a lungul unei perioade de 4 pana la 8 saptamani. Alaturi de schimbari moderate in stilul de viata, mezoterapia poate oferi imbunatatiri masurabile, cum ar fi pierderea de pana la 2 cm din circumferinta coapselor dupa doar 6 sedinte.
Candidatul pentru Mezoterapie
Orice persoana sanatoasa poate fi candidat pentru Mezoterapie. Gravidele, diabeticii insulinodependenti, persoanele cu boli severe de inima, atacuri cerebrale, cancer in tratament, leziuni cutanate, alergii pentru Mezoterapie, sau cei care iau medicamente anticoagulante, nu sunt candidati pentru Mezoterapie.
Avantajele Mezoterapiei comparativ cu ale altor tipuri de interventii si tratamente
Avantajul primordial consta in faptul ca mezoterapia este o procedura noninvaziva si de aceea nu implica riscurile si efectele secundare generate de interventiile chirurgicale. De asemenea, efectul tratamentului impotriva celulitei prin mesoterapie este de durata, actionand rapid si pe termen lung la nivelul celulelor de sub piele, spre deosebire de tratamentele cu diferite creme.
Cum reduce mezoterapia celulita?
Conditia pielii conteaza pentru peste 90% din femei indiferent de varsta sau greutate. Aspectul valurit al pielii de la nivelul coapselor, feselor, soldurilor, gambelor se datoreaza benzilor conjunctive(septe) care leaga pielea de structurile profunde si determina compartimentele in care se gasesc lobuli de grasime care proemina prin piele, rezultand aspectul de coaja de portocala.
Substanta specifica injectata interactioneaza cu celulele adipoase, determinand celulele sa elibereze grasimea si apoi consumul ei. Este imbunatatit de asemenea fluxul sangvin si drenajul limfatic al zonei tratate, sunt rupte benzile fibrotice si este metabolizata grasimea in exces. Rezultatul este disparitia aspectului de coaja de portocala a zonei tratate, si este nevoie de 10-15 sedinte pentru corectie.
Rezultatele obtinute pot fi similare cu ale lipoaspiratiei?
Mezoterapia nu este un inlocuitor pentru lipoaspiratie, cele doua procedee nefiind competitive ci sunt complementare si dau rezultate foarte bune impreuna. Mezoterapia poate fi o alternativa pentru zone mici sau pentru pacienti care nu sunt candidati potriviti pentru chirurgie-lipoaspiratie.
Rezultate vizibile sunt obtinute de obicei in 4-6 saptamani si sunt de lunga durata atunci cand sunt combinate cu exercitiile fizice si un stil de viata sanatos.
Exista riscuri si efecte secundare?
Rezultatele Mezoterapiei pot fi observate foarte rapid, iar procedura este mai sigura decat liposuctia sau alte procedee de chirurgie estetica invaziva. Efectele secundare cele mai dese tin de aparitia unor mici vanatai, dar acestea se pot evita si ameliora daca, inainte de efectuarea tratamentelor de mesoterapie, se elimina consumarea alcoolului, aspirinei si altor antiinflamatoare. In orice caz, nu opriti tratamentele medicamentoase decat dupa consultarea si numai la sfatul medicului dumneavoastra estetician!
Este mezoterapia dureroasa?
Procedura presupune un minim de discomfort, dar daca pacientul este sensibil la injectii se folosesc anestezice locale usoare. In general, acest discomfort este mult mai redus decat in cazul epilarii, de exemplu.